تاثیر هدفمند‌کردن یارانه‌ها بر فناوری اطلاعات
۸۹/۰۲/۲۵

هدفمند‌کردن یارانه‌ها فناوری اطلاعات ایران را بر لبه یک انتخاب سرنوشت‌ساز قرار خواهد داد.


1x1.trans تاثیر هدفمند‌کردن يارانه‌ها بر فناوري اطلاعاتهدفمند‌کردن یارانه‌ها فناوری اطلاعات ایران را بر لبه یک انتخاب سرنوشت‌ساز قرار خواهد داد.

بابک نقاش در سرمقاله عصرارتباط به بررسی تاثیر هدفمند‌کردن یارانه‌ها بر فناوری اطلاعات پرداخته است.

در شق نخست این انتخاب، اگر دولت به نگاه محافظه‌کارانه فعلی خود به مقوله ICT ادامه دهد و این بخش از بازار خدمات را ضمیمه‌ای صرفا‌ حساس‌تر برای  بخش‌های مهم‌تر تلقی کند؛ به دنبال گران شدن تولید و تمام محدودیت‌هایی که متوجه این حوزه است فناوری اطلاعات بیش از پیش ماهیتی شعارگونه خواهد یافت. چراکه بی‌شک تورم عمومی اقتصادی از گرایش عمومی به فناوری می‌کاهد و آن را از دسترس عموم خارج خواهد کرد. روند منحطی که با خارج کردن کامل  IT از اولویت‌های سبد اقتصادی خانواده‌ها آن را از فهرست اولویت‌های دولتی هم به کل حذف می‌کند و در یک کلام طومار بازار ICT‌ را هم در بعد عمومی و هم در بعد دولتی در هم می‌پیچد.

در شق دوم و خوشبینانه این انتخاب‌ها، دو ویژگی خاص بخشICT، آن را می‌تواند به صدر اولویت‌های دولتی و مردمی بازگرداند و زنگار بدبینی سیاسی را از دامن فناوری اطلاعات و ارتباطات بزداید.

ویژگی اول ذات بهره‌ورانه ICT است: این ویژگی که در طول بحران اقتصاد جهانی به خوبی خود را نشان داد، اثبات کرد اقتصاد‌هایی که فناوری‌محور بودند کم ترین آسیب را در این دوره داشتند. با این نگاه فناوری اطلاعات اهمیتی در حد یک راه‌حل اقتصادی کلان پیدا می‌کند که علاوه بر مزایایی مثل افزایش بهره‌وری از طریق توسعه خدمات، بانکداری و دولت الکترونیکی، خود را سرانجام با جهشی رویایی از شکل غیرمنطقی و شعاری تبدیل به یک ضرورت تبدیل خواهد کرد.

ویژگی دوم دوری نسبی خدمات حوزه ICT از اعتیاد سایر بخش‌ها به سوبسید دولتی است. اغلب خدمات این حوزه  وابستگی مستقیم به یارانه ندارند و در نتیجه در شوکی که پس از هدفمند شدن یارانه‌ها به اقتصاد عمومی وارد می‌شود ضربه کم تری می‌بینند. در چنین فضای مساعدی اگر دولتمردان دیدگاه مساعدی که در بالا نیز به آن اشاره شده به ICT‌ داشته باشند افزایش تقاضا در کنار میزان نیاز و نفوذ IT، بهای خدمات فناوری را بیش از پیش در قیاس با سایر بخش‌های خدماتی منطقی جلوه خواهد داد و در نهایت نسبت منصفانه‌ای بین تمام هزینه‌هایی که در سبد کالای خانوار وجود دارد در مقایسه با این خدمات برقرار خواهد شد. احتمالا در این مرحله قبول هزینه‌ای که تا امروز به چشم بسیاری بدون توجیه و تا حدودی بدون کاربرد بوده راحت‌تر خواهد بود.

نتیجه آن‌که از این پس برخورد دولت دهم با مقوله فناوری اطلاعات و ارتباطات  عقربه دماسنجی خواهد بود که اثبات خواهد کرد باید این کابینه خبرساز را جمعی اقتصادمحور بخوانیم یا سیاست‌زده.

خبر های مرتبط:

  1. تمدید مهلت شرکت در جشنواره ملی فناوری اطلاعات تا ۳۰ بهمن
  2. ال‌جی در رده‌بندی ۵۰ شرکت برتر فناوری اطلاعات
  3. ۳ روش افزایش رتبه سایت با تگ کردن عنوان
  4. استفاده از پردازش ابری در اجرای شبکه ملی اطلاعات
  5. افزایش قیمت دلار و تاثیر آن درکسب و کار اینترنتی

تعداد بازديد: 289


مي‌توانيد يک ديدگاه بگذاريد, يا از سايت‌تان بازتاب بفرستيد.

یک دیدگاه بگذارید