معرفی ۵ مورد از بهترین بازی ها با ژانر معمایی برای کنسول و تلفن همراه
میگویند با بالا رفتن سن، مغز هر سال سلولهای بیشتری را از دست میدهد و ارتباط بین بخشهای مختلفش هم ممکن است کمتر شود. درست است که بخشی از سبک زندگی فرد که شامل تغذیه درست، خواب کافی و ورزش است میتواند تا حد زیادی جلوی از بین رفتن ارتباط بین بخشهای مختلف مغز را بگیرد؛ اما در این میان نباید از نقش بازیها هم غافل شد.

بازیهای معمایی یا به اصطلاح پازلها یکی از محبوبترین سبکهای بازیهای ویدئویی هستند که مغز شما را به چالش میکشند و باعث میشوند با کار کشیدن از ذهنتان حافظه و سایر جنبههای فکریتان را تقویت کنید.
در این مقاله به شما پنج بازی معمایی معرفی میکنیم که طیف وسیعی از سنین مختلف، از دو سال تا هر چند سالی که دوست داشته باشید را در بر میگیرد و به تقویت مهارتهای فکری شما و فرزندانتان کمک خواهند کرد. این بازیها اغلب برای پلتفرمهای مختلف قابل اجرا هستند و بسته به اینکه به کدام پلتفرم دسترسی داشته باشید برای کنسولها یا گوشیهای تلفن همراه قابل اجرا هستند.
- Captain Toad: Treasure Tracker
بازی دنبال کننده گنج یا Treasure Tracker یک ویدئو گیم ژانر اکشن پازل یا معمایی و اکشن است. این بازی سرگرم کننده توسط نینتندو طراحی شده است و برای نینتندو سوئیچ، Wii U و Nintendo 3DS قابلیت اجرا شدن دارد. همان طور که احتمالا میدانید در معرفی چند مورد از کنسول های جذاب برای بازی کردن در خانه، نینتندو سوئیچ یکی از بهترینهاست.
بازی بر اساس مجموعه مراحل بازی «ماجراجوییهای کاپیتان تود» ساخته شده است. در این بازی، بازیکنان شخصیت Captain Toad و همراهش Toadetee را کنترل میکنند و تلاش میکنند تا از بین موانع متعددی که سر راهشان وجود دارد به سلامت بگذرند و و در پایان مرحله به یک ستاره طلایی دست پیدا کنند. جالب است بدانید که این بازی از سری بازیهای Super Mario 3D World است و این دو بازی را به هم لینک میکند.
بازی جستجوگر گنج در دو حالت تک بازیکن و چند بازیکن قابل اجراست و میتواند با حل کردن معماهایش حس خوبی را به بازیکن منتقل کند. ضمن اینکه تواناییهای فکری او را به خوبی به چالش بکشد.
- Sushi Striker: The Way Of Sushido
سبک یا ژانر بازی سوشی استرایکر Sushi Striker هم مانند بازی قبلی اکشن پازل است. این بازی در سال ۲۰۱۸ برای Nintendo 3DS و نینتندو سوئیچ طراحی شد و خیلی زود توانست امتیاز بالای ۷۶ درصد سایت متاکریتیک را به دست آورد.
این بازی در دنیایی اتفاق میافتد که استفاده از سوشی (غذای ژاپنی) توسط امپراتور زمان ممنوع اعلام شده است؛ اما شخصی معترض به نام موساشی سعی میکند این قانون را از بین ببرد. شما در این بازی نقش موساشی را بر عهده دارید و باید سعی کنید ظروف یک رنگ سوشی را روی خط تولید این غذا هماهنگ کنید و از این طریق باعث از بین رفتن رقیبان شوید.
سوشی استرایکر هم به صورت تک نفره و هم به صورت چند نفره قابل بازی کردن است. این بازی در طیف سنی بالای دو سال تا سنین بالاتر قرار میگیرد.

- Gorogoa
از دیگر بازیهای جذاب سبک معمایی بازی گوروگوآ Gorogoa است. این بازی ابتدا در سال ۲۰۱۷ برای پلتفرمهای iOS، نینتندو سوئیچ و مایکروسافت ویندوز طراحی شد و سپس حدود یک سال بعد یعنی در ۲۰۱۸ قابلیت اجرا شدن در پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان و اندروید را هم پیدا کرد. بنابراین این بازی هم برای کسانی مناسب است که کنسول دارند و هم به کار کسانی میآید که دوست دارند، روی گوشی تلفن همراهشان بازی خوب فکری داشته باشند و مدتی به خوبی سرگرم شوند. برای مشاهده انواع کنسول بازی اینجا کلیک کنید.
این بازی با یک چهار خانه شروع میشود که باید چهار تصویر در آن به طور مرتبط قرار بگیرند. تصاویر خیلی ساده نیستند و گاهی باید با زوم کردن یا حرکت دادن آنها شکل منطقیشان را پیدا کرد. این بازی میتواند به راحتی برای مدت زمانی که به خودتان بستگی دارد، ذهنتان را به چالش بکشد و مهارتهای مغزیتان را بالا ببرد. شما باید تمرکز کنید و ارتباط بین هر چهار خانه را پیدا کنید تا بتوانید مرحله را رد کنید.
- Bomb Chicken
با امتیاز ۷۷ درصد متاکریتیک، بازی بامب چیکن Bomb Chicken یکی از بازیهای خوب سبک پازل یا معمایی است. این بازی در عین حال که معمایی است، در ژانر پلتفرمر و دو بعدی هم قرار میگیرد و ظاهرا بازی سادهای است؛ اما بازیکنان اعتقاد دیگری دارند. در این بازی شما باید مرغی را کنترل کنید که میتواند به جای تخم، بمب بگذارد. مرغ این بازی بعد از یک حادثه عجیب این قابلیت را پیدا کرده است. او بر خلاف سایر بازیهای ژانر پلتفرمر نمیتواند بپرد (پریدن، دویدن و موارد این چنینی از ویژگیهای بازیهای پلتفرمر هستند)، در عوض با گذاشتن بمبها روی هم میتواند بالا برود. بمبها به صورت اتوماتیک بعد از چند ثانیه منفجر میشوند؛ بنابراین تعجبی ندارد که شما باید به سرعت عمل کنید و مرغ قصه را از خطر انفجار نجات دهید.
این بازی تک نفره است و برای پلتفرمهای نینتندو سوئیچ، مایکروسافت ویندوز، پی اس فور، ایکس باکس وان و اندروید قابل نصب است.

- Fez
«فز» Fez برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ وارد بازار بازیهای ویدئویی شد؛ اما بعد از گذشت هشت سال همچنان یکی از بازیهای خوب ژانر معمایی است و در لیست بازیهایی قرار دارد که برای افراد در هر رده سنی مناسب است. بازی فز علاوه بر اینکه در ژانر پازل قرار میگیرد، در ژانر بازیهای پلتفرمر هم هست و یک بازی دو بعدی است. ماجرای این بازی داستان شخصیتی به نام گومز را نشان میدهد که شبیه یک شکل هندسی است و با یک اتفاق متوجه میشود در دنیایی سه بعدی قرار دارد و بعد مرحله به مرحله برای حل کردن مسائل پیش روی خود و معماها جلو میرود.
این بازی برای یک بازیکن طراحی شده است و مالتی پلیر نیست. فز ابتدا برای ایکس باکس ۳۶۰ طراحی شد و بعد از دستیابی به موفقیتهای بیشتر برای استفاده کاربران iOS، پی اس فور و مایکروسافت ویندوز هم قابل نصب شد. بنابراین چنانچه به هر کدام از این سه پلتفرم دسترسی دارید، میتوانید فز را نصب کنید و از بازی کردنش لذت ببرید.